tekst en foto's: greta verduin  

      Cattery Almere Blues 

=====================================================================================================

kijk ook even bij  Vladimir Levka  (mijn lief dekkatertje, waarmee ik naar Shows ga -en ben  geweest- in binnen- en buitenland)


      kijk verder bij  >  www.Katten-enzo.nl    


(17-08-2012) 4 Blauwe Rus-kittens geboren (geen kittens meer beschikbaar; maar je kunt wel meegenieten in foto's en filmpjes....)

van poesje Delphine de la Perla de las Esmeraldas en dekkater GIC.Vladimir Levka Almere Blues

 foto's en filmpjes  klik > HIER


nieuws: kittens geboren!! ( 24 mei 2012) (geen kittens meer beschikbaar)

van CH.Yuliya Sjoeskavetsj en GIC.Vladimir Levka

  foto's klik > HIER


 Even mee-genieten van de opgroeiende kittens van Zvizda's Murka en GIC.Vladimir Levka  klik > HIER 

(geen kittens meer beschikbaar) 


NB klik hier > CatteryAlmereBlues als foto's hieronder niet goed doorkomen 


 

18 april 2010:  Animal Event bij de Beekse Bergen 

Een onverwacht zomerse dag (19-20 gr) met meer dan 26.000 bezoekers in 3 dagen tijd!!

Sacha Gaus bij Vladimir -

 

 

 

Birgit Maasland trok veel publiek met de prijsuitreiking 'Puppy-shirt'........maar Vladimir vond deze keer al die drukte maar niks!

Hij had vandaag dus helemaal geen zin om 'als een beeldje te poseren' wat-ie normaal altijd doet ;-)

 

 

 

er komt nog mr....

 

 

 


9 april 2009:  Animal Event in Beekse Bergen 

-  Sacha Gaus met Vladimir -

 

 

 


juli 2009: dierenasiel almere zit overvol: help!

In deze vakantietijd zitten er momenteel ontzettend veel opvang-dieren in het Dierenasiel: ongeveer 50 honden, 150 katten en 65 knaagdieren. Al deze dieren krijgen alle verzorging en aandacht die er nodig is (ook medisch), niet alleen door de vaste medewerkers maar vooral ook door de tientallen vrijwilligers die meehelpen!  

Maar in deze vakantietijd en ook door de vele honden, katten, konijnen, is er nu extra behoefte aan helpende handen! Het asiel zoekt mensen die bijvoorbeeld hokken wille schoonmaken, honden en katten borstelen, mandjes schoonmaken, kortom allerlei dingen. En we zoeken ook nog vrijwilligers voor de weekends!!

 

 

 

Waar ook behoefte aan is, zijn dekens/dekentjes, doeken e.d.

 

 

 

De gemeente Almere is verplicht om loslopende dieren, afgestane en gedumpte - of nog erger - (zwerf)dieren op te vangen. Dat gebeurt dus in het DierenAsiel Almere. Gedurende een aantal weken wordt er nog gezocht naar de eigenaar. Lukt dat niet, dan wordt er daarna gezocht naar een nieuw baasje, in ieder geval een goed thuis. De dieren worden gechecked en zonodig behandeld tegen ziektes of kwalen met medicijnen. Enige jaren geleden (toen Henk Smeeman nog wethouder was) heeft het dierenasiel fiks uitgebreid (maar voor de inrichting moest het asiel zelf aan middelen zien te komen). Want een snelgroeiende grote stad telt tegelijkertijd net zo hard groeiende aantallen zwerfdieren. Het Asiel is dus steeds op zoek naar hulp, op verschillende manieren.

Er zijn zowel voor de honden als de katten, binnenverblijven en buitenrennen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is bijvoorbeeld een DierenPension aan verbonden, n van de inkomstenbronnen van het Dierenasiel Almere, om ook de kosten van de opvang van asieldieren te kunnen bekostigen. Om je huisdier bijvoorbeeld tijdens je vakantie in het Pension te kunnen laten logeren, moet je eerst lid worden van het DierenAsiel (24 euro per jaar).

En je kunt ook een dier financieel adopteren (8,50 per maand) of gewoon wat geld storten op giro 2399979 tnv Dierenasiel Almere. Extra inkomsten zijn voor het DierenAsiel Almere erg welkom, vertelt Margret Janssen, beheerder van het Dierenasiel Almere > rechts op foto

Of wil je misschien ook een huisdier uit het Dierenasiel Almere? Kijk dan op www.dierenasiel.net of ga even langs bij het asiel aan de Groene Kadeweg 24 in Almere-Buiten, 0900-2020330 (25 cent per minuut)

 

 

 


2009: Lebowski is ondeugend geweest....

Zoals je hebt kunnen lezen, was Lebowski 16 juni 2008 geboren 

een zoon van GIC. Vladimir Levka Almere Blues en Lady-Penelope (Nelly) - uit een nestje van totaal 4 kittens, klik hier 

< Bizette

Nynke Osinga, van Cattery de Polmora, wilde graag een eigen dekkater voor haar poezen. Normaal gaat een poesje namelijk op bezoek bij een dekkater, als ze gedekt moet worden...maar dat wilde Nynke niet meer met haar poezen doen....vandaar dat Lebowski  vorig jaar 'de gelederen kwam versterken'! 

De bedoeling was dat hij Bizette tzt zou dekken. Hij was nog wel jong, maar er was tijd genoeg.... hij maakte ook totaal geen aanstalten, gedroeg zich nog steeds als een groot speels kitten.

 

Lebowski >

 

 

Maar die grote boef is kennelijk ondeugend geweest! Terwijl er toch bijna de hele dag 'personeel' in de buurt is, heeft Lebowski (die zelf alle deuren kan openmaken) zijn kans schoon gezien en poezenmaatje Bizette gepakt! (gewoon tijdens wat boodschappen doen ;-)

Pas afgelopen week kwam het 'personeel'  tot de ontdekking dat Bizette wat rose tepeltjes kreeg....en meer ging eten....dus maar snel naar de dierenarts voor een echo (want misschien was ze schijnzwanger omdat er een andere poes, Doeschka, hoogzwanger was (5 mei uitgerekend) maar dat hoefde niet eens: de dierenarts voelde het duidelijk: zwanger, waarschijnlijk al 6 weken!! De kittens worden waarschijnlijk verwacht rond 19 mei a.s.

Het 'personeel' heeft helemaal niets gemerkt van een dekking....en Lebowski is nog gewoon lekker speels...

 

foto's: Nynke Osinga

--------------------------------------------------------------------

14 mei 2009: maar.......uit die 'ongemerkte dekking'  zijn toch kittens voortgekomen! 

 In de nacht van 13 op 14 mei 2009 zijn er 2 kittens geboren, helaas via een keizersnee. 

Dat betekende dat ze niet bij moederpoes Bizette konden drinken, dus vielen ze af.... de geboortegewichten waren circa 100 gram. Gelukkig voor hun had huisgenootje Doeschka k net kittens gekregen (die iets ouder waren) en ook al gelukkig: ze mochten mdrinken bij Doeschka! Maar op 16 mei wilde Bizette haar eigen kittens weer voeden en kwamen ze snel aan de dagen erna naar 200 en 220 gram! 

Het zijn een poesje (dat ook Bizette gaat heten) en een katertje dat Filat genoemd wordt (van Feofilakt = beschermd door God)

(Bizette had al op 3-11-2008 een eerder nestje gekregen van 3 kittens, met als vader Yefpraksiya's Milan)

De kittens zijn allemaal te volgen bij Cattery De Polmora 

 


2009: Felikat 75 jaar trakteert tijdens ALV

 


24-4-2009: vandaag werd bekend dat onderstaande verhuizing nog wel even gaat duren....misschien 2010...2011 (?)

30-3-2009: Stichting Dierenthuis (Aarle-Rixtel, Brabant) is een opvang voor kansarme asieldieren. Oude zieke honden, verwilderde katten en katten besmet met het kattenaids- en/of leucosevirus vinden hier een blijvend thuis. 

Helaas was stichting Dierenthuis ineens niet meer welkom en dreigden de dieren 'op straat komen te staan' of erger.... Gelukkig bood de gemeente Almere de helpende hand: een lokatie op Stadslandgoed De Kemphaan, naast Stichting AAP


NB Helaas heeft deze potentiele omroep het niet gehaald....

---------------------------------------------------------------------------------------

25-2-2009: klik hier > klacht ingediend < bij Commissariaat van de Media door nieuwe omroepen, dus ook omroep Piep!

omroep piep!  wil mr aandacht voor dieren

Sluit je aan op  www.piepomroep.nl (vr 1 april 2009 voor 5.73 euro p/jaar) en je krijgt ook nog een leuk kado!

Omroep Piep! (nu nog pril) wil graag dat er mr aandacht komt voor de dieren op Radio en TV. Daarom is het streven om vr 1 april 2009 minstens 50.000 leden te werven. Daarmee krijgt Piep! dan zeker 2 uur zendtijd op TV en 9 uur zendtijd op de Radio.

Ook Marianne Thieme van de Partij van de Dieren is enthousiast over dit initiatief!


2009: Felikat bestaat 75 jaar


14 december 2008: Winterwonderland in Almere

Op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere was dit weekend 'WinterWonderland'  georganiseerd.

Zoals te verwachten was er ook een kerststal met 'Jozef en Maria en kindje in een kribbe', alleen....bleek in de kribbe een kat  een heerlijk slaapplaatsje te hebben gevonden! (met recht: een Wonder!)


3 november 2008: er zijn 4 kittens geboren!!

 GIC. Laetitia Thiska Casimir heeft kittens van GIC. Vladimir Levka  klik > HIER


denk niet dat we niet aktueel zijn...kijk maar bij de kittens


Zaterdag 4 oktober 2008 dierendag

Voor mij is dit een klein overwinninkje.....Vladimir (vooraan) samen met Igor in n mandje!!!  Igor is pas toen hij 4 jaar was, hier komen wonen, dus moest erg wennen....ineens twee andere katers.....en nog een moederpoes in huis....


 

(Novum) - Kattenbezitters zijn over het algemeen hoger opgeleid dan mensen met een hond. Ook wonen mensen met een kat veelal in het noorden of westen van Nederland, terwijl hondeneigenaren in het zuiden en oosten bivakkeren. Dat blijkt uit een onderzoek van Cendris, onderdeel van TNT Post. Het bedrijf heeft een database met kenmerken van meer dan een miljoen Nederlanders.

Van de kattenbezitters is 34,8 procent hoogopgeleid. Van de hondeneigenaren is dat 26,6 procent. Mensen met een kat wonen vaak op een etage of flat en zijn veelal jonge alleenstaanden, terwijl honden geliefd zijn bij gezinnen. Het bedrijf maakte de gegevens bekend naar aanleiding van dierendag.

Van de baasjes van katten is 31,2 procent godsdienstig, van honden 44 procent. Dat hangt volgens de onderzoekers samen met de geografische verdeling van honden over het land.

 


Vladimir, lekker lui in augustus.....

 


april 2008: wij zijn zo druk met kittens-enzo......klik maar op de link Kittens!


24 maart 2008: Mundikat Paasshow in Arnhem

 < klik op Vladimir op deze Show

Een impressie van de keuring op het podium, oa van Jitka (Cattery Dewi-Jitka.nl) van Maggie

 o.a.Shows (van anderen) 2008


klik hier voor HCM-test Vladimir (19-11-2007)

show in Almere (11-11-2007)  Aby2000-Kattendag (27-10-2007) en show Gorredijk (21-10-2007)


maart 2008

 


 

Allemaal fijne feestdagen gewenst en een goed 2008!

Op de foto (van Bianca Boer, eigenaar/personeel): Borisz Jeltsin,  

zoon van CH. Yuliya Aljoshenka Sjoeskavetsj en GIC.Vladimir Levka Almere Blues

 


 

10-8-2007: RTL4 zoekt 'Huisdier van het jaar'

 

 

 

RTL4 zoekt voor het televisieprogramma 'De Beestenbus' huisdieren die, volgens hun baasjes, in aanmerking komen voor de titel  "Huisdier van het Jaar"

Van python tot labrador en van naaktkat tot Russische dwerghamster, ieder dier is welkom. Verdient jouw huisdier deze nominatie en ben je ouder dan 12 jaar, laat het ons weten en stuur een mailtje naar debeestenbus@ rtl.nl

RTL4 gaat vanaf september het nieuwe programma 'De Beestenbus' uitzenden.

Iedere zondag om 11.30 uur op TV. Een groot onderdeel van het programma is de 'Huisdier van het Jaar' - verkiezing.

 Hiervoor zijn ze op zoek naar mensen die zich met hun huisdier op willen geven

Jongere kinderen tussen de 6-12 jaar mogen ook meedoen. Zij kunnen hun lievelingsdier opgeven voor de speciale verkiezing van 'Junior Huisdier van het Jaar.'


25 juli 2007: nieuwe foto's van de kittens van Yuliya en Vladimir

Voordat de kittens vertrekken naar hun nieuwe 'personeel' maak ik altijd nog even foto's van het spul. 

Klik hier voor > de 5 kittens van Yuliya Sjoeskavetsj en Vladimir Almere Blues (er komen nog mr foto's...)

 


Juni 2007: waarschuwing voor dierenverzamelaarster

De politie en medewerkers van het dierenasiel in Almere worden hoorndol van een Almeerse die door het hele land honden en katten koopt, deze niet betaalt, een vals adres opgeeft en ze vervolgens na twee dagen weer op straat zet. Bij voorkeur vastgebonden aan een lantaarnpaal of boom. De vrouw mag van de politie geen dieren meer houden, maar aan dat verbod houdt ze zich niet. 

 

Het meest recente slachtoffer is mevrouw M.L. uit Almere, die de vrouw een kitten voor 15 euro verkocht. Ze had allerlei smoesjes waarom ze het katje niet kon betalen dat ze bij me ophaalde, aldus deze mevrouw. Je voelt je opgelicht. 

 

Toen zij er verder achteraan ging, om haar geld te krijgen, kreeg ze van de politie te horen dat de vrouw geen dieren mag houden. Het katje was inmiddels bij haar weggehaald en naar het dierenasiel gebracht.

 

Margret Jansen van het dierenasiel Almere: Het zoveelste dier dat hier afgegeven wordt omdat de vrouw geen dieren mag houden. Dat heeft ze er zelf naar gemaakt. We worden er gek van. Onze accommodatie zit overvol, dus we zitten niet op de dieren van deze mevrouw te wachten. De gedupeerde Almeerse: M.L.: okee, ik heb het dier verkocht, dus dan heb je niet zoveel rechten meer maar ik wil wel dat het een goed tehuis krijgt. Het katje zit tijdelijk bij een gastgezin. Ik hoop dat ik het terug kan krijgen. (kan het katje weer vertrouwd bij de moederpoes en zijn kittenbroertje) 

De politie zegt dat dit nog niet zo makkelijk ligt en de zaak verder uitgezocht wordt.

 

 

De vrouw in kwestie (de dierenverzamelaarster) laat weten dat ze steeds een drang voelt om een hond of een kat te kopen. Ze zit regelmatig zwaar onder de pillen zit, zoals ze beweert, en juist dan komen die gedachten op. Ik met gewoon een hond of kat hebben. Ik kan dat niet helpen. Daarna wil ik weer van ze af. Ik wil ze echt geen kwaad doen, zegt ze.

 

Tekst: Thijs Wartenbergh

Foto: Friedlander

 

Al met al is het katje de dupe en zit af te wachten in een pleeggezin tot Justitie zich over deze zaak buigt en beslist wat er moet gebeuren.....

 


vladimir is de mooiste blauwe rus van allemaal

      Gepubliceerd op 23 mei 2007 in Almere Vandaag  

Almere / Odeke de Jong (tekst en foto)

Hoog op de poten en licht zilvergrijs, Vladimir Levka Almere Blues is de mooiste blauwe rus die er op dit moment in Nederland rondloopt. Raskat Vladimir is komend weekeinde te zien tijdens de Nationale Huisdierenshow in de Amsterdamse Rai. Zijn 'baasje' Greta Verduin is gek op hem. Twee jaar geleden deed zij een keer mee aan een kattenshow en sindsdien is zij samen met Vladimir regelmatig op shows te vinden. ,,De keurmeesters zijn altijd heel enthousiast over Vladimir. Hij kijkt zo lief. In juryrapporten staat hij vaak omschreven als een sweet boy."

Verduin maakte tijdens de shows kennis met een andere wereld. ,,Het lijkt wel een grote camping. Je bent daar de hele dag, mensen hebben stoeltjes en broodjes meegenomen. Sommigen zijn de hele tijd met borstels en fhns in de weer." De fanatieke baasjes zijn een reden voor Verduin om niet meer mee te doen aan wedstrijden. ,,Vladimir is nu Great International Champion en hij heeft de laatste jaren alle wedstrijden gewonnen en dat wordt niet in dank afgenomen. Er zijn mensen die er alles voor over hebben om te winnen. Je kunt tijdens zon wedstrijd je kat geen moment alleen laten. Lopen ze met een poes langs de kooi van een kater. Dan denkt de kater: "laat de rest van de show maar zitten." 


2 juni 2007: lezing felikat over katten en homeopathie

De lezing werd georganiseerd door Felikat en gehouden in De Hilt door Angelique van Dijk-Broos, dierenarts & homeopathie, van de Groep Homeopatisch- werkende Dierenartsen van de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde. Er was grote belangstelling van zowel de Felikat-leden als anderen.

 

 

 

Allereerst een grote pluim voor de gedrevenheid van Angelique van Dijk-Broos.  Zij kreeg op weg naar de Felikat-lezig een auto-ongeluk (gelukkig alleen blikschade) maar liet zich ophalen om alsnog aanwezig te zijn om de lezing te houden: klasse! Bijna een uur vertraging maar aan haar enthousiasme was geen afbreuk gedaan, zij werkt met kennelijk veel plezier en vindt dit werk nog steeds een uitdaging. Hoewel....zij znder de homeopatische benadering haar werk als dierenarts een stuk minder leuk zou vinden.

Angelique heeft direkt wat pittige uitspraken: 'kijk eens wat verder, sta open voor andere visies; homeopathie is maar n onderdeel'. Zij heeft zich ook verdiept in de orthomoleculaire geneeskunde. 

'Wat is homeopathie? En: wat is ziek-zijn?' De ene kat reageert anders dan de andere. Niet alleen de bacterie veroorzaakt dat, er is mr aan de hand.... Elk deeltje (neutron, atoom, enz) in je lichaam heeft een eigen 'uitstraling' (energie). Maar k een virus of bacterie heeft een eigen 'frequentie' (zelfs gedachten....)

 

 

Het 'gelijke' met het 'meest gelijk' genezen (werkingsmechanisme) in verdunde vorm. Bij homeopathie zijn de omstandigheden ook belangrijk, niet alleen de symptomen (de ziekte). De oorzaak achterhalen is belangrijk (observeren o.a.)  Regulier of alternatief? 'Er bestaan meestal twee kampen...maar men moet SAMENWERKEN', vindt Angelique.  Homeopathie heeft gn bijwerkingen maar....men moet wel weten wat men doet! In de homeopatische geneeskunde zijn de orthomoleculaire geneesmiddelen een aanvulling (als je niet verder komt). Er wordt tegenwoordig steeds meer met voeding gewerkt.

Over 'drainage-therapie': per orgaan behandelen, in stapjes. Hier wordt ook uitgegaan van de idee dat ider orgaan een eigen frequentie heeft. Vaak komen de chronische gevallen pas bij de homeopatische dierenarts als er al veel beschadigingen zijn....helaas. Door een homeopatisch middel kn er iets veranderen in de kat, soms moet sterker middel toegediend worden. Over voeding uit blik, korrels, verse vis/vlees....hoe weet je wat goed is? Bij supplementen toevoegen, bijv. Vit.B, maar type kan afwijken, dus zorgvuldig te werk gaan. Een mens kun je vragen stellen over bijkomende klachten, gevoel, een kat niet, dus goed observeren.

Over Wetenschappelijk onderzoek. De basis van 'Homeopathie' is NIET: symptoombestrijding! Klinisch (placebo/dubbelblind) of Fundamenteel (werkingsmechanisme, frequenties/ Similia-principe). Een sterke oplossing is soms giftig (memorycellen opbouwen; daarna sterke verdunning. Over het 'geheugen van water': als je water schudt, met bijv. een eikenblad erin, is de struktuur gewijzigd! Deze 'afdruk' is de trillings-frequentie van de stof van de watermolecule. Kijk voor alle verder info op www.vhan.nl

De bacterie leeft in symbiose met het lichaam, je bestrijdt de bacterie en (zelfs met hoge dosering!) dnk je dat-ie dood is..... Angelique denkt van niet....de bacterie blijft in het lichaam! BOEK 'Het Veld' van L.Mc Taggert (nderzoeker)

Angelique beantwoordt vervolgens wat e-mails en veel vragen uit de zaal en voert wat praktische 'cases' op. Een gebroken pootje geneest sneller met calcium/fosfor. 'Ignatia'= stil verdriet.....bijvoorbeeld een kat die zich terugtrekt, niet echt bij de groep andere katten hoort.....Over een kater die bang is in het donker: wat was de oorzaak daarvan? Daar moet je naar zoeken en eventueel naar een gedragstherapeut. Of een plassende kater in huis, die ineens een paar maanden geleden is begonnen: zoek de oorzaak! (stramonium wil soms helpen...als men oorzaak weet). Wie misschien nog vragen heeft, mag ze via de mail stellen aan Angelique >

 angeliquevd@wanadoo.nl

 


26, 27 en 28 mei 2007: nationale huisdierendagen met pinksteren in de RAI

De Nationale Huisdierendagen zijn een nieuw evenement voor liefhebbers van huisdieren

 

Tijdens het Pinksterweekend van 26, 27 en 28 mei 2007 vindt deze manifestatie voor het eerst plaats in de Amsterdam RAI.

 

Bezoekers krijgen de meest aktuele informatie over de voeding en verzorging van huisdieren. Er zijn paviljoens gewijd aan verschillende diersoorten waaronder honden, katten, vogels, vissen, knaagdieren, reptielen en amfibien, paarden en ponys.  

 

Voor verslag van allerlei aktiviteiten klik > Shows (anderen)

 

 

 

 

 

GIC.Vladimir Levka Almere Blues is ook aanwezig!

 

klik voor verslag> Vladimir (Shows)

 

 

Martin Gaus gaf er presentaties van vijftig verschillende Felikat-raskatten  

en demonstraties met hulp- en blindengeleidehonden. 

Ook konden mensen hem vragen stellen over problemen die ze hadden met hun hond of kat.

 

 

 

 

 

De Nationale Huisdierendagen is een evenement voor het hele gezin. Het stelt zich ten doel het verantwoord en respektvol omgaan met huisdieren te bevorderen. Er waren shows, demonstraties en presentaties met bekende Nederlanders als Bridget Maasland en Martin Gaus. Er stonden leveranciers met de meest uiteenlopende artikelen en de nieuwste trends op huisdierengebied. Maar er waren ook stands van talloze verenigingen, opleidingscentra en stichtingen die zich inzetten voor het welzijn van dieren. In totaal waren er meer dan 150 exposanten. In de Amstelhal was een grote Showpiste ingericht, waar dagelijks wedstrijden, voorstellingen en demonstraties met ponys en paarden te zien waren. Elders konden kinderen tv-opnamen bijwonen van Kids voor Animals, de jeugdafdeling van De Dierenbescherming.

 

 

 

Bezoekers mochten hun hond gratis meenemen. Zij konden de gezondheid van het dier laten testen in een Dierenkliniek

De hond zelf mocht lekker smullen in een hondenrestaurant

 

Ook liefhebbers van andere huisdieren kwamen tijdens De Nationale Huisdierendagen volop aan hun trekken. Er waren deskundigen op velerlei gebied, die voorlichting gaven en vragen beantwoordden; onder meer over gezonde voeding, opvoeding, huisvesting, gezondheids- & gedragsproblemen van huisdieren. De bezoekers konden ook gebruik maken van talloze speciale aanbiedingen en gratis proefpakketten.  www.huisdierendagen.nl

 

 

De Nationale Huisdierendagen 26, 27, 28 mei  Amsterdam RAI  waren dagelijks van 10 - 18 uur te bezoeken.

Het was heel goed bezocht en rg gezellig!!

 

 

 


er zijn weer nieuwe foto's van de kittens van Vladimir en Yuliya!!

(nu iets meer dan 2 weken oud....kijk bij Kittens)

Zoals jullie konden lezen was er bij de 5 kittens van Yuliya n echte tweeling, heel bijzonder! Die willen we niet scheiden maar bij elkaar houden. Voor deze twee zoeken we nog goed 'nieuw personeel'. (er staan foto's speciaal van hun tweetjes op deze site) 

De andere kittens zijn al voorzien.

mail naar Patricia van Cattery Sjoeskavetsj of bel 0297-241829 

 


zaterdag 14 april 2007: ALV  Felikat  (in 'de Hilt' in Eemnes)

De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Felikat in Eemnes trok ruim 50 belangstellenden, ondanks het "hevige"  zomerweer! Ik geef een kleine impressie want het hele verslag van de vergadering zal binnenkort te lezen zijn in Felikat- Magazine en op de website van Felikat >  www.felikat.nl  

Hieronder wat sfeerfoto's en een oproep!

 

 

Achter de tafel het Bestuur van Felikat: Mette Dam (die de afgelopen tijd het hele Felikat Magazine voor haar rekening heeft genomen), Y. Gjaltema, voorzitter en  Timo Kanniainen penningmeester

 

 

 

 

 

 

 

 Er zijn suggesties voor een thema-bijeenkomst Steward-opleiding. Op Shows (bijvoorbeeld de Wereldshow) dekken exposanten steeds vaker hun kooien af...aan de kant waar de bezoekers langslopen! Dat moet toch niet mogen? Dat mg ook niet, dus als men dat signaleert aan de organisatie melden. Verder wil Felikat graag ideeen van de leden om Felikat aantrekkelijker te maken zodat er meer leden komen!

Ab Smid helpt de leden herinneren aan de komende Huisdierenshow in de RAI in A'dam, met de Pinksterdagen.  Er kunnen nog wat  Felikat-leden met (show)katten meedoen, dus meld je bij Ab Smid ( foto boven)

 


Waarschuwing: 

kattenvoer uit de handel nadat er rattengif  in voeding is gevonden!!!

Nadat er al tientallen katten zijn overleden door rattengif in kattenvoer,  wordt verdacht voer uit de handel genomen. Kijk voor een overzicht van merken en specifiek voedersoort bij onderstaande links:

 www.cnn.com/2007/US/03/23/pet.food.recall.ap/index.html  www.koco.com/family/11346835/detail.html  

www.menufoods.com/recall/product_cat.html


23 maart 2007: Mira Zinusha Sjoeskavetsj is jarig!

Vandaag is Mira jarig, alweer 7 jaar! 

Ik heb Mira Zinusha Sjoeskavetsj verwend met 2 gekookte mossels omdat ze daar stapelgek op is! Maar verder krijgt ze haar 'rantsoen van de dag'....want haar gewicht is helaas 'uit de hand gelopen'.mijn lieve meisje moet afvallen (ze volgt nu een speciaal weight-care programma bij dierenkliniek Labes

 

 

Uit onverwachte hoek kreeg zij een felicitatie: van haar broertje Sam, die zij al sinds hun kittentijd niet meer gezien heeft! Hierbij een foto van de fraaie Sam (oorspronkelijk: Pavel) Vujadin Sjoeskavetsj, die natuurlijk ook door ons van harte gefeliciteerd wordt!!!

 

 

 


8 februari 2007 eindelijk sneeuw!!

Maar toen viel er meteen ook een dik pak sneeuw......Lekker even naar buiten genieten? 

Vergeet het maar, vl te koud vonden ze het allemaal!

Vladimir was nog het meest ondernemend, maar vond het toch maar niks....koud....

 

hup, en nu lekker naar buiten ;- (

 

 

Mira in de sneeuw  en  Boris in de sneeuw

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                          

foto's Mira en Boris: Henk Struik

 


Boris en Vladimir, gezellig samen slapen.....

 

 

 

 

 

< Boris              Mira             Vladimir >

 

 

 

 


.... in juni/juli 2006 was het weer z heet......

 

wat ze heerlijk vinden, voordat iedereen gaat slapen, even lekker drinken onder de kraan in het bad: een feest!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

januari 2006  de koukleumen.......maar wl lief.....

 

 

 

 


 

 

 

 


 

Welkom op deze pagina, waar ik regelmatig foto's zal plaatsen van mijn Blauwe Russen. Hieronder een foto van Vladimir Levka Almere Blues, de kleinste van de drie  kittens van Mira Zinuschka  Sjoeskavetsj  en Sharotka Ataman Vaschka in 2004 (scroll naar beneden) en kijk ook bij  de link  'Mira' en 'Kittens'.

Vladimir sinds 4-4-2005 CH. (Nederlands kampioen) en sinds 2-7-2005 IC. (International Champion) en sinds 2-5-2006 GIC (Great International Champion)

 

 

 

 

Binnenkort komen hier nog mr foto's en verslag van gebeurtenissen in de kattenwereld. (maar ben even druk met Shows met Vladimir.....)

Vladimir is nu bezig voor GIC (Great International Champion) en moet daarvoor o.a. naar verschillende buitenlanden!

 

 


2004

 

Op deze "Almere Blues Cattery" website wil ik jullie laten kennismaken met een heel bijzonder kattenras: de Blauwe Rus (ook wel Russisch Blauw genoemd). Ook zal ik vertellen over mijn Blauwe Russen Mira Zinuschka Sjoeskavetsj (poes) en haar halfbroertje Boris Volodja Sjoesjkavetsj (kater)

 

 

< op deze foto zie je Boris vooraan en daarnaast Mira met haar beetje hautaine vrouwenkoppie.

 

 

Onder de link "Blauwe Russen" kun je van alles te weten komen over deze raskatten. Het zijn prachtige, aanhankelijke en zeer rustige katten. Hun vacht is met geen enkele andere kattensoort te vergelijken: het voelt als zijde, soms zelfs als een zachte naaktheid. Ze zijn kortharig en verharen nauwelijks. Als de zon schijnt, lijkt het of ze eeen stralenkrans van zilver rond zich hebben. Hun ogen zijn stralend groen en bovendien zijn ze ook nog eens heel rustig en lief!

 

 

Mira werd  geboren op 23-3-2000 en kwam als eerste hier in huis.

Hoewel deze kattensoort heel goed alleen kan zijn zonder een puinhoop te maken van je huis, 

vond ik het toch wel erg leuk, ook voor Mira, 

om een tweede kat erbij te hebben en dat werd Boris Volodja Sjoeskavetsj

(zie elders bij 'Boris')

< poesje Mira Zinuschka Sjoeskavetsj 

 

 

 

Mira is onlangs gedekt door kampioens-dekkater GIC. Sharotka Ataman Vashka,

Boris is dus Mira's huisgenoot maar de vader heeft een totaal andere bloedlijn en dat is dus Vashka (roepnaam)

een volbloed Engelse kater. GIC (=Great International Champion).

Hij heeft een dikke middelblauwe vacht en aparte mooie groene ogen. 

Bovendien is hij erg lief en aanhankelijk.

 

Natuurlijk heeft Mira alle benodigde tests ondergaan 

op katten-HIV en  Leukemie (FIV en FLEV) 

want anders mocht zij kater Vashka niet 'bezoeken'

Hij is ontzettend lief en zachtaardig. Voluit heet hij Sharotka Ataman Vaschka  

 

 

 

e

 

Mira (getest) met Esther van Dierenkliniek Mijdrecht > 

 

 

 

 

 

 

Het 'aftasten van Mira en Vaschka....

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen Mira bij de kater op bezoek kwam, was zij al behoorlijk krols maar desondanks werd er toch eerst 'speels' afgetast. 

Beetje blazen en rollen van de kant van Mira en ronddrentelen en kirrende geluidjes maken door Vaschka. 

Leuk dat zo'n kampioenskater zich z super gedraagt, en iet gelijk de bezoekende poes bespringt, het ging allemaal erg lief 

die (hernieuwde) kennismaking. 

Na een paar dagen was 'het' gelukt, de kater zocht weer rust en Mira mocht weer opgehaald worden

 Met Kerstmis 2003 had Mira rose tepeltjes waardoor zij duidelijk in blijde verwachting is! 

Mira is momenteel zwanger en   de kittens worden verwacht circa 4 februari 2004 <

 

 


SNEEUW IN 2004

 

 

Boris voor 't eerst in de sneeuw

 

 

 

Mira met Boris in mandje

 

 

 

Mira en Boris in de sneeuw

 

 

 

 

Koukleumen samen in het mandje....